Kenyai ajánlat


Nairobi Masai Mara Nemzeti Park Turkana tó Teleki-vulkán Naro Moru Amboseli Nemzeti Park Tsavo West Nemzeti Park Mombasa

 

1. nap: Irány Kenya, irány a Ngong erdő!
Érkezés a kora hajnali órákban Nairobiba. Rövid pihenő és reggeli után indulás a Masai Mara Nemzeti Park felé. Utunkon rövid sétát teszünk a Ngong erdőben. Az erdőt, egy anno Nairobiban élő honfi társunk Dr. Löeffl er Imre agysebész, természetvédő mentette meg, ugyanis a város terjeszkedése miatt kiirtásra ítéltetett. A mára már természetvédelmi területként számon tartott erdőben 35 emlős és több száz madárfaj él.
Szállás: AA Lodge Mara / https://aalodges.com/aa-lodges/aa-mara/

2. nap: Szafari a Masai Mara Nemzeti Parkban
Egésznapos szafari a Masai Mara Nemzeti Parkban. Az ország délnyugati részén található park egy hatalmas, festői szépségű afrikai szavanna-síkság, amelynek területe 1510 km2. Délről a Serengeti Nemzeti Park határolja Tanzániában. A Masai Mara Nemzeti Park egy egyedülálló vadvédelmi menhely, amely a vadon élő állatok sokféleségéről híres, és történetesen az egyik legfontosabb szafari helyszín Kelet-Afrikában. Nagyszámú oroszlán, gepárd, elefánt, orrszarvú, kaff erbivaly, gnú, zsiráf, zebra és még sok más állat található itt. Széchenyi Zsigmond több ízben is járt az akkor még vadászterületnek számító területen. A 100. születésnapjához kapcsolódóan háromnyelvű, sárgaréz emléktáblát emeltek a parkban, a Keekorok Lodge-nál.
Szállás: AA Lodge Mara

3. nap: Kenya izgalmas fővárosa: Nairobi – másképp
Délelőtt visszautazunk Nairobiba. A városba érve megtekintünk néhány nevesebb épületet. Érintjük a postahivatalt és a kenyaiak egyik legfontosabb történelmi személyiségének, Jomo Kenyattának a mauzóleumát is. Mindkettő a magyar építész, Vámos György műve.
Szállás: Ibis Styles Westlands / https://www.ibisstylesnairobi.com/

4. nap: Turkana tó – Eliye Springs
Repülés Lodwarba egy belföldi menetrend szerinti repülőgéppel.
Megérkezés után megtekintjük Eliye Springs falu környezetét, ami az itt felfedezett ősember leletekről vált ismertté.
Szállás: Sanfi elds Lodwar Camp / http://sandfieldslodwar.net/lodwar-camp

5. nap: Teleki-vulkán, majd visszarepülés Nairobiba
Délelőtt kirándulás a Teleki Sámuel nevét viselő 646 méter magas vulkánhoz. A felfedező 1887-ben fedezte fel az akkor még ismeretlen, működő tűzhányót.
Repülés Lodwarból Nairobiba: 15.20h – 17.00h
Szállás: Wildebeest Eco Camp / http://www.wildebeestecocamp.com/

 

 

6. nap: Nairobi Zsiráf Központ – Utazás az Egyenlítőhöz
A reggeli órákban látogatást teszünk a Zsiráf Központban, ahol tenyerünkből etethetjük az itt élő zsiráfokat. Ezután észak felé vesszük az irányt, egészen az Egyenlítőig!
Szállás: Jaqanaz Resort / https://jaqanazresortnaromoru.business.site/

7. nap: Túra a Kenya-hegyen
Kenya legmagasabb, Afrika második legmagasabb hegyének, 2,6-3,1 millió éve kialudt vulkánjának legmagasabb csúcsai a Batian, Nelion és a Lenana. Teleki Sámuel 1887 októberében elsőként érte el a hóhatárt, a 4680 méteres magasságot. Utunk reggel 8 órakor indul a szállásról autóval a Naro Moru ösvény felé (3000 m magasság). Onnan gyalog felfelé 3600 m-ig, majd piknik ebéd után folytatjuk a sétát a hegygerinc tetejéig 4000 m-re, ahonnan kilátás nyílik a fő csúcsokra, valamint a hegy nyugati oldalán található glaciális eredetű, ugyancsak Telekiről elnevezett völgyre. Gyors leereszkedés a Met Stationig, majd vissza a szállásra, vacsorára.
Szállás: Jaqanaz Resort

 

 

8. nap: Nairobi Nemzeti Múzeum – Kígyópark
Visszautazás Nairobiba, ahol meglátogatjuk a Nairobi Nemzeti Múzeumot és az itt található Kígyóparkot. Az 1929-ben épült kenyai Nemzeti Múzeum Kenya történelmét, természeti sajátosságait, kultúráját mutatja be. A múzeum alatti Kígyó Park néhány lenyűgöző kígyófajjal rendelkezik, köztük a puff ogó vipera, a fekete mamba, az egyiptomi kobra, az afrikai szikla piton és a gaboni vipera. Utóbbi érdekessége, hogy a világon a leghosszabb, 4 cm hosszú agyarral rendelkező kígyófaj.
Szállás: Ibis Styles Westlands

9. nap: Irány a Kilimandzsáró! Utazás az Amboseli Nemzeti Parkba
Szafarira indulunk Ernest Hemingway és kortársa és csodálója, a szintén amerikai író Robert Ruark nyomdokain. Mindketten többek között az Amboseliből merítettek ihletet kalandos vadásztörténeteikhez. Hemingway az 1930-as években élt a Kenyában és Tanzániában, Ruark pedig élete álmát valósította meg az afrikai szafarikkal. De járt erre az 1880-as években Teleki Sámuel, később Kittenberger Kálmán és Széchenyi Zsigmond is. Az Amboseli Nemzeti Park valóságos fotósparadicsom: ez a park kínálja a legszebb rálátást Afrika legmagasabb csúcsára, a legendás Kilimandzsáróra (5895m) az előtte elterülő szavannákon sétáló elefántokkal, zsiráfokkal.
Szállás: Kibo Lodge / https://kibosafaricamp.com/

10. nap: Szafari a Tsavo West Nemzeti Parkban
A Tsavo West Nemzeti Park a 19. században emberevő oroszlánjairól, később a parkban zajló intenzív orvvadászatokról híresült el. Megebédelünk a lávasziklák közül előtörő Mzima-forrásnál, amelyből évente 50 millió gallon kristálytiszta ivóvizet nyernek a helyiek. A park egy része aktív vulkáni terület: a helybéliek egykori hite szerint a földből kilövellő „tüzes düh” csakis az ördögtől származhatott. A Jipe-tónál gazdag madárvilágot találunk: a környéken mintegy 600 színes madárfaj él.
Szállás: Ngulia Safari Camp / https://safari-hotels.com/ngulia-safari-lodge/

 

 

11. nap: Irány az Indiai-óceán!
Reggeli után elhagyjuk a parkot, majd irány az Indiai-óceán, melynek partjait egykor évszázadokon át az ománi udvar uralta, őket pedig a portugálok követték. A hagyományos afrikai, a szuahéli-arab és a portugál kultúra izgalmas keveredésének lehetünk errefelé szemtanúi. Az Indiai-óceán fehér homokos partjain pálmafás strandok, pihenés, vízisportok várnak ránk.
Szállás: Leopard Beach Resort & Spa **** superior – Félpanziós ellátás / https://www.leopardbeachresort.com/

12. nap: Tengerparti pihenés
Fakultatív programok.
Szállás: Leopard Beach Resort & Spa **** superior – Félpanziós ellátás

13. nap: Tengerparti pihenés
Fakultatív programok.
Szállás: Leopard Beach Resort & Spa **** superior – Félpanziós ellátás

14. nap: Városnézés Mombasában, látogatással a Jézus erődnél (UNESCO)
Reggel elköszönünk Diani Beachtől és meglátogatjuk Mombasát. Megtekintjük a város főbb nevezetességeit: a Jézus erődöt, amely az UNESCO Világörökség része. Továbbá az óvárost, a fűszerpiacot, a város egyik szimbólumaként elhíresült II. Erzsébet királynő koronázásának emlékére emelt diadalívet, és a forgalmas kikötőt. Ebéd az óvárosban a Swahili étteremben – Swahili tállal, a helyi hagyományos fogásokat kóstoljuk meg. Délután utolsó szuvenírvásárlási lehetőség, majd transzfer a repülőtérre.
Hazautazás.